Professional Package

Mit tehetünk, ha jön a végrehajtó, és árverezik lakásunkat?

Anyagi csőd, tartozás, hitel, végrehajtás, lakás elvesztése…
Amikor valakinek árverezik a lakását, és elveszíti az otthonát, borzasztóan kétségbeesik.
Segítség kellene, de nagyon. Kihez lehetne fordulni a végrehajtási eljárás okozta szörnyen kilátástalanhelyzetben? Hogyan lehetne jól kijönni ebből a sokkoló és elkeserítő szituációból? Ha végrehajtás alá került ingatlanja eladását olyan emberek kezébe adja, akik specialistái az árverezett ingatlanok értékesítésének, akár még profitálhat is ebből a helyzetből.

Ebben a cikkben betekintést nyújtunk mit jelent az árverés, milyen fajtái vannak, hogyan történik az ingatlanárverés és kihez fordulhat az, akinek árverezik a lakását.

Árverés jelentése

Az árverés jelentése: az ingatlan nyilvános értékesítése licitálással. Az árverés esetében egy olyan adásvételről van szó, amikor egy ingatlanért kikiáltási árral kezdődő verseny alakul ki a vevők között, és végül a legmagasabb vételárat kínáló személy lesz a lakás, vagy ház új tulajdonosa.

Milyen ingatlanokat adnak el az árveréseken?

Ha valaki nem képes törleszteni a hitelét, a tulajdonában lévő ingatlant egy árverés keretein belül áruba bocsájtják. Az árveréseken olyan ingatlanokra lehet licitálni, melyeket a végrehajtó lefoglalt, mert a végrehajtónak és a tulajdonosnak nem sikerült megegyeznie, vagyis a tulajdonos nem tudja törleszteni a tartozását.

Az árverés fajtái

Angol árverés

Ez a legelterjedtebb licitálási mód. Egy alacsony kikiáltási ár után a licitálók egymás után, egyre magasabb árat ajánlanak az árverezettingatlanért. A lakást, házat az a licitáló nyeri el, aki a legmagasabb árat hajlandó fizetni az ingatlanért.

Holland árverés

Főleg Hollandiában terjedt el ez a fajtaárverés. A hollandárverésfordított árverést jelent. Az ajánlatkérő megállapít egy induló árat, majd ezt folyamatosan csökkenti. Ez addig folytatódik, míg az ajánlattevő nem jelzi, hogy ez az ár számára elfogadható, megfelelő.

Zárt licites árverés

Ez a licitálási fajta olyan, mint az angol árverés, azonban ez anonim módon történik, mivel az árverésen résztvevők egy papírra írják le az általuk kínált árat. Ha összegyűjtötték és megnézték a papírokat, a legmagasabbajánlatotkínálószemélynyeriel az ingatlan tulajdonlásának jogát.

Vickrey-aukció

A Vickrey-aukció egy zárt licit aukció. A résztvevőkírásbeli ajánlatot tesznek úgy, hogy atöbbiek ajánlatát nem ismerik. Az nyer, aki a legmagasabb árat ígéri.

Hogyan történik az ingatlan árverése?

Ha a dolgok rosszra fordulnak, és az Ön lakásán végrehajtási eljárást kezdeményeznek, mert tartozását nem tudja rendezni, akkor a tulajdonában lévő ingatlant a végrehajtó lefoglalja. A földhivatalban bejegyzik a végrehajtási jogot az Ön tartozása, annak kamatai, költségei erejéig.

Az ingatlan értékét felbecsülik, ez lesz a kikiáltási ár. A végrehajtó az ingatlan árveréséről szóló hirdetményt közzéteszi a Magyar Bírósági Végrehajtási Karhonlapján. Az árveréshárom szakaszból áll. Minden szakaszban csökken a kikiáltási ár.
Az árverés elektronikusan történik, a kiírt ingatlanra többen is licitálhatnak.

Milyen lehetőségei vannak, ha az Ön házát árverezik?

Sokan nem tudják, hogy nemcsak a végrehajtó által, és végrehajtási eljárás keretein belül értékesíthetik lakásukat. Eszükbe sem jut, hogy akár meg is egyezhetnének a végrehajtóval adósságuk ügyében, majd olyan szakemberekreis bízhatnák lakásuk eladását, akik kifejezetten az árverezett ingatlanokra specializálódtak.

Ha az ember elveszti a házát, szeretett fészkét, ahová a múltja és számos emléke köti, az önmagában is letaglózó. Ha azonban még otthona árverezésével, értékesítésévelis foglalkoznia kell, az még nyomasztóbb érzéseket kelt…
Szükség van valakire, akire lehet számítani, tanácsot ad, és segítő kezet nyújt ebben az idegőrlő helyzetben.

Ha Önnek már nem kell lakása eladásávalfoglalkoznia,kevésbé érezheti magát gondterheltnek, stresszesnek. Az életét is újrakezdheti, ha olyan szakembereknek admegbízást lakása eladásához, akik értenek az árverezett ingatlanok értékesítéséhez.

Mit nyer Ön azzal, ha árverezett ingatlanra specializálódott szakember segítségét veszi igénybe lakása értékesítéséhez?

  • Nyugodtabb, könnyebb lesz az élete
  • A lehető legjobb árat kapjalakásáért
  • Tisztábban láthata zavaros jogi ügyekben
  • Fogjuk a kezét, végígsegítséget kap tőlünk, minden kérdését megválaszoljuk
  • 100%-igaz Ön pártján állunk, így biztonságban érezheti magát
  • Méltósággal jöhet ki az árverezés, végrehajtás megalázóan kínos helyzetéből

Ha lakása, háza árverésen van, vagy árverezés előtt áll, tudunk segíteni abban, hogy kevésbé érezze nehéznek, elviselhetetlennek helyzetét.
Levesszük a válláról lakása értékesítésének gondját, és számos terhet, ami házának eladásával kapcsolatos.

Elérhetőségünk:

Professional Package Ingatlaniroda

📞 +36 70 556 50 99
✉️ info@professionalpackage.hu