Professional Package

Eladás előtt áll? 6 indok, hogy miért alkalmazzon ingatlanügynököt

Mielőbb eladná ingatlanát? Tulajdonosként, külső segítség nélkül ez egy rendkívül bonyolult folyamat, éppen ezért célszerű egy szakképzett ingatlanügynököt felbérelni annak érdekében, hogy mihamarabb túladjon ingatlanán. Gyakran bizalmatlanok vagyunk az ingatlanügynökökkel kapcsolatban, pedig számos olyan szituáció van, amikor jól jöhet a segítségük. Most mutatunk néhány nyomos érvet, amelyek az ügynökök mellett szólnak. Lássuk!

Az eladást lebonyolíthatja önállóan is, viszont fontos megjegyezni, hogy egy tapasztalt ingatlanügynök a jogi kérdésekben is a segítségére lehet.

Ha úgy dönt, hogy eladja ingatlanát, akkor tudnia kell, hogy ez egy bonyolult folyamat, amelynél nagy a tét!

Íme néhány ok, amiért elengedhetetlen egy ingatlanügynök felbérlése:

1. Több év tapasztalat

A tapasztalatot semmi sem múlja felül. Ingatlan tulajdonosként talán úgy gondolja, hogy az internetre, a családra vagy a barátokra hagyatkozhat, azonban egy profi ingatlanügynök tapasztalata az, ami valóban segíthet abban, hogy jó üzletet kössön.

A legjobb ingatlanpiaci trükkökkel rendelkező ügynökök tudják, hogy az év mely időszakaiban emelkednek a házak árai, és mikor a legaktívabbak a potenciális vevők. Egy ingatlanközvetítő felbérlése megkíméli Önt attól a stressztől, hogy mindent megtanuljon az ingatlan vásárlással és – eladással kapcsolatban.

2. Profi tárgyalási készség

A tapasztalat lenyűgöző tárgyalási készséggel is felruházza az ingatlanügynököket. Az ingatlanszakemberek napi szinten tárgyalnak a vevőkkel, brókerekkel és jogi képviselőkkel, így pontosan tudják, hogy az egyes érdekeltek mit akarnak.

A profi ingatlanosok biztosítják a megfelelő ajánlatot. Egy hozzáértő ingatlanos felbérlése után nem fog csalódni, mert a legjobb képviseletet biztosítja az ingatlana számára.

3. Hozzáférés az adatbázishoz

Az ingatlanügynökök kiemelt kapcsolatokkal és hozzáférésekkel rendelkeznek a kulcsfontosságú ingatlan adatbázisokhoz, amelyekben az aktuálisan elérhető eladó lakások láthatók. Ha felvesz egy ügynököt, akkor az ingatlana eladásához szükséges összes információ elérhető lesz az adatbázison keresztül a többi ügynök számára. Az azonnali láthatóságnak köszönhetően gyorsabban eladhatja ingatlanát, mintha egyedül próbálkozna.

Az ügynöke kutatást végezhet az összes ilyen adatbázisban, és szűkítheti a potenciális vevők listáját, akiket érdekelhet az Ön ingatlana. Így gyorsabban eladhatja ingatlanát anélkül, hogy hónapokig várakozna vagy árat csökkentene.  Egy ingatlanos felbérlése elsőre költségesnek tűnhet, viszont annak érdekében, hogy jó üzletet kössön, érdemes rábízni a munkát!

4. Szakemberek hálózata

A profi ingatlanügynökök, mind kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkeznek. Sok más szakemberrel dolgoznak együtt, akik közvetlenül befolyásolhatják ingatlana árát, és az eladás gyorsaságát!

5. A piaci feltételek ismerete

Az ingatlanszakembereknek naprakésznek kell lenniük az ingatlanárak alakulásával, és az ingatlanpiaci befektetések legjobb időpontjaival kapcsolatban. Betekintést nyernek a piaci viszonyokba, amelyek végül megszabják azt az árat, amelyen eladja az ingatlanát. Az olyan adatok, mint az átlagos négyzetméterenkénti költség, a változó eladási árak, a listán szereplő eladott ingatlanok ára és az, hogy egy épület mennyi ideig marad a piacon, mind olyan tényező, amelyek végül eldöntik, hogy milyen gyorsan adja el a meghirdetett ingatlant.

Ennek megismerése nehéz feladat, különösen akkor, ha a beruházásról és a biztosításról is gondoskodni kell. Ahelyett, hogy minden stresszt magára vállalna, bízzon meg egy ügynököt, aki leveszi az Ön válláról a terhet!  Ezzel időt és pénzt is spórolhat!

6. Bizalmasság és biztonság

Sajnos a csalók száma egyre inkább növekszik, így elengedhetetlen, hogy olyan szakembert alkalmazzon, aki minden adatát bizalmasan kezeli az üzlet megkötéséig. Mivel személyazonossági papírjai, banki kivonata és jelzáloghitele forog kockán, egy ingatlanügynök felbérlése kiemelt fontosságú. Néha még a legsimább tranzakcióknál is előfordulhatnak problémák a papírokkal, dokumentumokkal kapcsolatban. Ha az ingatlana eladásának akár egyetlen lépését is elmulasztja, az a későbbiek folyamán visszaüthet.

Összességében elmondható, hogy egy ingatlan megvásárlása és eladása nem játék – ez egy életre szóló befektetés. Egy ingatlanügynök bevonása megkímélheti Önt a stresszes papírmunkától, az adózási bonyodalmaktól, és segíthet biztonságban tartani személyes adatait, értékeit.

Szeretné mielőbb eladni ingatlanát?  Kérjen ajánlatot még ma, és mi 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

100% garanciát vállalunk a munkánkért, hiszen nálunk az adott szó betartása aranyat ér. 

Professional Package – Kulcsrakész megoldások profiktól