Professional Package

8 dolog, amit meg kell tennie, hogy a legjobb áron adhassa el ingatlanát

Ha ingatlan eladáson gondolkodik az első lépés az, hogy tudja, mennyiért fog elkelni. Miért? Az ingatlan ára és a piaci értéke között óriási különbség lehet. Az ingatlanvagyon értékelés pedig a legjobb módja annak, hogy biztosak lehessünk ingatlanunk tényleges értékében. Érdemes körültekintően eljárni a témában, hiszen sok minden múlhat azon, hogy milyen összeget mond az ügynök. Célszerű akár több becslést is kérni annak érdekében, hogy reális képet kapjon ingatlana valódi értékéről. Most mutatunk pár lépést, amelyek segítségével kihozhatja a legjobbat eladni kívánt ingatlanából!

1. Végezzen kutatást!

Mielőtt bármelyik ügynök felkeresi az ingatlant, hogy elvégezze az „értékbecslést”, végezzen egy kis nyomozómunkát. Az ingatlanos oldalak lehetővé teszik, hogy rákereshessen a környékén meghirdetett ingatlanok irányáraira, és egy körülbelüli képet kapjon arról, hogy az ingatlana mennyiért kelhet el.

2. Gyűjtsön be több értékbecslést!

Javasoljuk, hogy mutassa meg ingatlanát több ingatlanosnak, mielőtt kiválasztaná a megfelelő hirdetési árat. Ha önálló kutató munkát végzett, akkor egy idő után könnyebben észreveszi, ha valaki túlértékeli az ingatlant. Válasszon olyan ingatlanügynököt, akiben megbízik: olyat, aki aktív a helyi piacon, aki jó ár-érték arányt nyújt, és mindenekelőtt olyat, aki kellő tapasztalattal rendelkezik az ingatlanok gyors és jó áron történő eladásában.

3. Takarítson ki és tegyen rendet!

Egy nagytakarítás sokat változtathat az ingatlan megjelenésén. A rendrakás és a nem kívánt rendetlenségtől való megszabadulás mindenki számára lehetővé teszi, hogy teljes egészében lássa az ingatlant, és így reálisan tud döntést hozni.

4. Ne feledkezzen meg az ingatlan külsejéről sem!

Könnyű elhanyagolni az ingatlan külső területeit, pedig gyakran ezek adják meg a pozitív első benyomást, amelyet a potenciális vevő az ingatlanról kap. Tartsa tisztán és rendben a külső területeket is a legjobb értékbecslés érdekében.

5. Az előkészítés a kulcs!

Állítson össze egy listát azokról a teendőkről, amelyeket még el szeretne végezni a piacra helyezés előtt. Ha bármilyen változtatást vagy javítást végzett az ingatlanon, arról tájékoztassa a megtekintőket! Így ha tudják, hogy milyen felújításokat végzett az ingatlanon, az segíteni fog nekik abban, hogy pontos képet kapjanak.

6. Mutassa meg ingatlanát!

Engedje meg az érdeklődőknek, hogy alaposan körülnézzenek az ingatlanban. Az első megtekintés során még nem kell eladnia az ingatlant: több érdeklődő véleményét is hallgassa meg. Amennyiben többször hallja ugyanazt, úgy azon érdemes elgondolkoznia.

7. Adjon elegendő időt!

Próbáljon meg körülbelül egy óra megszakítás nélküli időt szánni minden egyes találkozóra! Minden ember más és más. A legtöbbször meg akarnak győződni arról, hogy Ön minden információt megfelelően továbbította számukra.

8. Bízza a munkát profikra!

Egy profi ingatlanos nagyban elősegíti hozzáértésével és tapasztalatával a tranzakció mielőbbi megvalósulását, így megkímélve Önt a rengeteg teendőtől. Ez egy bizalmi pozíció, hiszen az ügynök mindent elintéz a tulajdonos helyett, legyen szó ház/lakás eladásról vagy vásárlásról. 

Ha gyors eredményt szeretne elérni, akkor célszerű megbízni egy tapasztalt ingatlanost, aki tisztában van a jelenlegi ingatlanpiaci trendekkel és olyan élő kapcsolatrendszerrel rendelkezik, aminek a segítségével hamarabb megvalósulhat az adásvétel. 

Ingatlan eladás vagy vásárlás előtt áll?  Kérjen ajánlatot még ma, és mi 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

100% garanciát vállalunk a munkánkért, hiszen nálunk az adott szó betartása aranyat ér. 

Professional Package – Kulcsrakész megoldások profiktól

Vélemény, hozzászólás?